Returrätt

Returnera produkten
Om den produkt du att returnera har varit som köps via e-handel, har du rätt att skicka tillbaka det till oss. När du återvänder för att beklaga, är det du står för fraktkostnaden. Kom ihåg att du alltid bär risken vid transport till BL Egenskaper. Retur måste skickas direkt till fabriken och inte via ombud, returer skickas till ett ombud som inte kommer att plockas upp och kommer att returneras till avsändaren. Kunden ansvarar för tillstånd av produkten från att Kunden har mottagit produkten tills produkten åter finns i BL Egenskaper. Bevis om köp och ifylld retursedel måste ingå för att en retur ska hanteras av BL Egenskaper.
I fallet av en Garanti eller Klagomål, ber vi er att kontakta BL Egenskaper och de kommer att hjälpa dig att ordna transport för utredning.

Ångerrätt i distans-handel
På distans, har du som konsument har du alltid 14 dagar på dig att ångra ditt köp i enlighet med gällande konsumentlagstiftning lagstiftning.
Ångerrätt innebär att du som konsument har rätt att ångra ditt köp genom att meddela oss detta inom 14 dagar från det att du eller en person som anges genom att du mottagit den beställda varan (ångerfrist).
Om du önskar att ångra ditt köp måste du sända ett tydligt budskap till BL Egenskaper om detta innan ångerfristen har löpt ut. I ett sådant meddelande måste du ange ditt namn, adress och andra relevanta uppgifter, till exempel ordernummer, orderdatum, e-post adress och vilka produkter du ångra om beställning innehåller flera produkter. Du kan också välja att använda standardformuläret för att utöva ångerrätten som konsumentverket har tagit fram, se här.
När du köper via Hemsidan, du har rätt att öppna förpackningen och undersöka varan i den utsträckning som krävs för att bedöma om du är nöjd med det. Om och i den utsträckning att produkten hanteras i större utsträckning än vad som är nödvändigt för att bestämma dess egenskaper eller funktion, BL Egenskaper har rätt att göra värdeminskningsavdrag på det belopp som ska återbetalas. Nedskrivningar storleken av avdraget motsvarar avskrivningen av produkten jämfört med den ursprungliga värdet av produkten.
Vissa varor är undantagna från ångerrätten. I samband med beställning av en produkt för vilken ångerrätten gäller inte, du kommer att få tydlig information om detta på Hemsidan. Produkter som är undantagna från ångerrätten är till exempel produkter som har tillverkats i enlighet med Kundens instruktioner eller som annars har fått en tydlig personlig prägel.
Vid utnyttjande av ångerrätten måste produkten skickas till fabriken inom 14 dagar från den dag du anmält BL Egenskaper som du kommer att ångra det. Produkten ska skickas till ........................................... När Kunden beklagar sitt köp, Kunden betalar kostnaden för returfrakten. Retur måste skickas direkt till denna adress och inte via ombud, returer skickas till ett ombud som inte kommer att plockas upp och kommer att returneras till avsändaren.
Kunden ansvarar för tillstånd av produkten efter det att Kunden har tagit emot varan och under returfrakten. BL Egenskaper rekommenderar därför att produkten skickas i original förpackning samt förpackas i en ytterförpackning med en spårbar försändelse.
BL Egenskaper kommer att återbetala beloppet så snart som möjligt, inklusive avgift för betalsätt och fraktkostnader. Om ångerrätt gäller endast en del av en order, BL Egenskaper inte betala tillbaka avgiften för betalsätt och fraktkostnader. BL Egenskaper har rätt att göra ett värdeminskningsavdrag från mängden och göra avdrag när du köper returfrakt enligt ovan. Återbetalningar kommer att ske senare än 14 dagar från den dag då BL Egenskaper mottagit ditt meddelande om att du kommer att ångra det.
BL Egenskaper kan dock vänta med återbetalningen tills BL Egenskaper har tagit emot varan eller Kunden har visat att produkten har returnerats. Återbetalning görs via betalningsalternativ som Kunden valt vid beställningen, om inte annat uttryckligen överenskommits.